Παραλία Αφύτου (Αθύτου)

Παραλία Αφύτου (Αθύτου)

Πίσω

Παραλία Αφύτου (Αθύτου)

Κάτω από τον εξώστη του Τορωναίου

Κάτω από το μπαλκόνι του Τορωναίου Κόλπου με τη συναρπαστική θέα, η παραλία στην Άφυτο (Άθυτο) απλώνεται σε μια μεγάλη, στενή λωρίδα αμμώδους έκτασης, με πεντακάθαρα, τιρκουάζ νερά δίχως μεγάλα βάθη.

Η φυσική προστασία της από τους γύρω λόφους, τους ξακουστούς για την προνομιούχα θέση τους προς στο γαλάζιο του Αιγαίου και τα ηλιοβασιλέματα, αλλά και τους παράκτιους βράχους δεν επιτρέπει τη δημιουργία μεγάλων κυμάτων. Έχει οργανωμένα σημεία, με beach bars για αναψυκτικά ή φαγητό, αλλά και περιοχές όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη λευκή άμμο και τα διάφανα νερά με τα δικά του μέσα.

Ως συνδυασμός με μια βόλτα στο παραδοσιακό χωριό που την περιβάλλει, με τα λιθόκτιστα δρομάκια και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα στα πέτρινα σπίτια-αρχοντικά, το σημείο προσφέρει πολλά περισσότερα από μια απλή εξόρμηση για μια δροσερή βουτιά. Ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και παραδοσιακή κουζίνα απλώνονται κοντά στην παραλία για το φαγητό μετά το μπάνιο, περιμένοντας τη μαγεία του ηλιοβασιλέματος για να ολοκληρωθεί μία τέλεια μέρα στη θάλασσα.

Βρείτε στον χάρτη