Πάρκο Ελαιόρεμα Πυλαίας

Πάρκο Ελαιόρεμα Πυλαίας

Πίσω

Πάρκο Ελαιόρεμα Πυλαίας

Η ανάσα της Πυλαίας με το Πάρκο των Σκύλων

Το «Ελαιόρεμα» είναι ένα αστικό πάρκο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, μια πράσινη όαση κυκλωμένη από τα σπίτια της Μαλακοπής, των Κωνσταντινουπολίτικων και της Πυλαίας. Απλώνεται σε μία μεγάλη έκταση γεμάτη περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές και είναι ο βασικός προορισμός για επαφή με το περιβάλλον στην περιοχή, με εύκολη πρόσβαση και από τον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης.

Γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου και υπαίθρια όργανα γυμναστικής προσφέρουν δυνατότητα άθλησης, ενώ το πάρκο προτιμάται ιδιαίτερα για την πεζοπορική του διαδρομή ανάμεσα στη βλάστηση και σε αντίθεση με την πυκνή δόμηση τριγύρω. Δέντρα, λουλούδια, φυτά, υποδέχονται ποδήλατα, skating και rollers που βρίσκουν μεγάλους διαδρόμους για εξάσκηση και βόλτα, ενώ παγκάκια παρέχουν ξεκούραση για τα απαραίτητα διαλείμματα ή για όσους επιθυμούν απλώς να απολαύσουν το σημείο μακριά από τα κτίρια και τα αυτοκίνητα.

Ξεχωριστό κομμάτι αποτελεί το «Πάρκο των Σκύλων». Μια περιφραγμένη, προστατευμένη έκταση εντός του Ελαιορέματος, όπου τα κατοικίδια διαθέτουν δικό τους χώρο για παιχνίδι, με ειδικές κατασκευές για την άθληση και την ψυχαγωγία τους, τόπος έλξης για τους φιλόζωους και ειδικά για όσους αναζητούν μεγάλους, ελεύθερους χώρους για βόλτα και παιχνίδι με τον σκύλο τους.

«Δωράκι» στον επισκέπτη είναι πέτρινη, τοξωτή γέφυρα, μνημείο της παλαιοχριστιανικής περιόδου, η οποία ένωνε, κάποτε, την Πυλαία με τον Χορτιάτη.

Βρείτε στον χάρτη

}