Περίπατος στο Φράγμα Θέρμης

Περίπατος στο Φράγμα Θέρμης

Πίσω

Περίπατος στο Φράγμα Θέρμης

Λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, πάνω από τη Θέρμη, ένας μικρός πνεύμονας 50 στρεμμάτων είναι διαθέσιμος για να αναζωογονήσει το σώμα και να βοηθήσει την ηρεμία του πνεύματος από τους ρυθμούς του αστικού τοπίου. Το Φράγμα, μια διπλή τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε πριν από τριάντα χρόνια, σε απόσταση μόλις πέντε λεπτών από τη Θέρμη, σχεδιάστηκε, καλλωπίστηκε και με την πάροδο των χρόνων πήρε τη μορφή μίας άρτιας συνύπαρξης δέντρων, ψαριών, ερπετών, πτηνών και ανθρώπων με το υγρό στοιχείο.

Στη λίμνη βρίσκουν καταφύγιο ψάρια, χελώνες και αρκετά είδη πουλιών, ενώ περιμετρικά υπάρχουν χώροι για άθληση, ξεκούραση και παρατήρηση, μαζί με τραπέζια πικ-νικ. Στην κορυφή του λοφίσκου, το ξύλινο εστιατόριο προσφέρει ευκαιρία να απολαύσεις τον καφέ ή το φαγητό σου αγναντεύοντας το τοπίο πάνω από τη λίμνη, δίπλα στην παιδική του χαρά. Πεύκα και έλατα, πολλές φορές κρεμασμένα στις σχισμές των βράχων, αγκαλιάζουν και κατοπτρίζονται στα νερά, προκαλώντας να φωτογραφηθούν και πολλές φορές ο ανεπαίσθητος ήχος των φύλλων τους είναι ο μοναδικός θόρυβος που ακούγεται.

Το μονοπάτι που κυκλώνει τη λίμνη είναι αρκετά βατό, αλλά μπορεί κάποιος να επεκτείνει τη βόλτα του και πέρα από αυτό, έχοντας τον Χορτιάτη, που από τις πηγές του φτάνει το νερό στον ταμιευτήρα, στον οπτικό του ορίζοντα. Ο επισκέπτης φεύγει από το Φράγμα με ανανεωμένη διάθεση και γαλήνη, ενώ το μόνο που χρειάζεται να έχει μαζί του είναι λίγο ψωμί για να ταΐσει τις φιλικές πάπιες που βασιλεύουν στη λίμνη.

Βρείτε στον χάρτη

}