Πάρκο Αγίου Νικολάου

Πάρκο Αγίου Νικολάου

Πίσω

Πάρκο Αγίου Νικολάου

Ο «επίγειος παράδεισος» της Νάουσας

Το Άλσος Αγίου Νικολάου είναι ένα Πανελλήνιο Τουριστικό Κέντρο Αναψυχής και Διημέρευσης μόλις 3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Νάουσας.

Ένας επίγειος παράδεισος στην καρδιά της Ημαθίας, μια ανάσα ζωής κόντρα στην οικολογική υποβάθμιση. Εξήντα στρέμματα πανέμορφης γης παίρνουν ζωή από τις πηγές του ιστορικού και πολλαπλά πολύτιμου ποταμού της Αράπιτσας.

Το μοναδικό στην Ελλάδα υπεραιωνόβιο άλσος πλατάνων εντυπωσιάζει τον επισκέπτη σε κάθε εποχή για τη μεγαλοπρέπεια και τον όγκο του. Στη σκιά του αναπαύεται το απέραντο πράσινο του φυσικού χλοοτάπητα που συνυπάρχει με το άγριο αυτοφυές πυξάρι, τη φλαμουριά, τη βελανιδιά και το άφθονο νερό σε μια σπάνια συμφωνία ήχων και χρωμάτων. Αυτόν τον πανέμορφο τόπο χρηματοδότησε η Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του προγράμματος LIFE, αφενός για να τον προστατεύσει και αναδείξει και αφετέρου για να βάλει τις βάσεις για μια ορθολογικά οικολογική διαχείριση, ώστε το πολυποίκιλο πλέγμα χρήσεων και δραστηριοτήτων που φιλοξενούνται στον χώρο να επιτρέπουν την αειφορία.

Το άλσος επισκέπτονται ετησίως 1.000.000 επισκέπτες, που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων: Αθλητικών εγκαταστάσεων που περιλαμβάνουν γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις, δημοτικό αναψυκτήριο,παιδική χαρά, μικρή τεχνητή λίμνη ψαρέματος και βαρκάδας, εστιατόρια με κυριότερο προσφερόμενο έδεσμα την τοπική πέστροφα, χώροι υπαιθρίου γεύματος, διάδρομοι άθλησης και περιπάτου στις πηγές του ποταμού Αράπιτσα. Επίσης, το μικρό τρένο για μια σύντομη περιήγηση του Άλσους και του Κέντρου περιβαλλοντικής ενημέρωσης για μια πρώτη γνωριμία με τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Στην είσοδο του Άλσους έχει ολοκληρωθεί και ο χώρος στάθμευσης 250 θέσεων.

Βρείτε στον χάρτη

}