Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης

Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης

Πίσω

Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης

Ο πνεύμονας δίπλα στην καρδιά της πόλης

Το Δημοτικό Πάρκο, στο κέντρο της πόλης, είναι ο μεγαλύτερος χώρος πρασίνου στην Κατερίνη, στο μέσο του αστικού της ιστού. Είναι διαμορφωμένο με πλούσια βλάστηση, λιμνούλες, μονοπάτια, συντριβάνια και σημεία ξεκούρασης, χαρίζοντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες 52 στρέμματα για πεζοπορία, χαλάρωση ή απλώς μια σύντομη απόδραση κάτω από τα πλατάνια ή ένα διάλειμμα για φαγητό στα τραπέζια πικ-νικ.

Ο χώρος είχε δημιουργηθεί για στρατιωτικές ασκήσεις στα τέλη του 19ου αιώνα από τους οθωμανούς, ενώ μετά την απελευθέρωση της Κατερίνης άρχισε η μετατροπή του σε αστικό πάρκο. Σήμερα είναι προσβάσιμο σε όλους και προσελκύει καθημερινά πολλούς επισκέπτες, στις παιδικές χαρές, τους κήπους, την περιπατητική του διαδρομή ανάμεσα στην εντυπωσιακά μεγάλη ποικιλία δέντρων που διαθέτει. Κατά περιόδους παρουσιάζονται πολιτιστικές εκδηλώσεις και γίνονται δραστηριότητες από τοπικούς φορείς, στον ανοιχτό χώρο ή το Πνευματικό Κέντρο και το Ανοιχτό Θέατρο που περιλαμβάνονται στα όρια του Πάρκου.

Ο επισκέπτης θα αντικρύσει και τρία μνημεία (Εθνικής Αντίστασης, Βαλκανικών Αγώνων, Πολύτεκνης Μάνας), ενώ στη βόρεια πλευρά υπάρχουν τοποθετημένα δύο ιστορικά κανόνια.

Βρείτε στον χάρτη

}